In de Zeekraalwijzer staat het gebruik van zeekraal als verse groente centraal. ZKK wil hiermee de kennis over zeekraal vergroten en de drempels om zeekraal te kopen en te consumeren te verlagen. Productkennis wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan het werken met (verse) zeekraal in de keuken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het genieten van dit mooie product aan een verrukkelijke zilte dis.
ZKK geeft zaterdag 11 mei as van 11.00 tot 15.00 een rondleiding op het Zilt Proefbedrijf op Texel. Marc van Rijsselberghe (directeur van het Zilt Proefbedrijf), wetenschapper Arjen de Vos en Jeannette Hoek (coördinator Zilte Kenniskring en ondernemer in zilte producten) laten u kennis maken met de achtergronden van zoutwaterlandbouw. Bij voldoende belangstelling wordt ook een zilte lunch verzorgd. Verzamelplaats is de Boet van Donatus, aan de Hemmerweg 15 in Den Hoorn (Texel)
Let op: ZKK kan een groep van 20 tot maximaal 30 personen ontvangen. Meldt u zich daarom van tevoren aan via amjadvies@planet.nl om teleurstellingen te voorkomen.