Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Zeekraalwijzer

Looptijd: van 14 december 2009 tot 14 september 2012

In de Zeekraalwijzer staat het gebruik van zeekraal als verse groente centraal. ZKK wil hiermee de kennis over zeekraal vergroten en de drempels om zeekraal te kopen en te consumeren te verlagen. Productkennis wordt zoveel mogelijk gekoppeld aan het werken met (verse) zeekraal in de keuken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk het genieten van dit mooie product aan een verrukkelijke zilte dis. ZKK geeft zaterdag 11 mei as van 11.00 tot 15.00 een rondleiding op het Zilt Proefbedrijf op Texel. Marc van Rijsselberghe (directeur van het Zilt Proefbedrijf), wetenschapper Arjen de Vos en Jeannette Hoek (coördinator Zilte Kenniskring en ondernemer in zilte producten) laten u kennis maken met de achtergronden van zoutwaterlandbouw. Bij voldoende belangstelling wordt ook een zilte lunch verzorgd. Verzamelplaats is de Boet van Donatus, aan de Hemmerweg 15 in Den Hoorn (Texel) Let op: ZKK kan een groep van 20 tot maximaal 30 personen ontvangen. Meldt u zich daarom van tevoren aan via amjadvies@planet.nl om teleurstellingen te voorkomen.  

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen