Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Zeeland aantrekkelijk voor Aziatische Bedrijven

Looptijd: van 17 april 2009 tot 1 juli 2012
Plattegrond van de locatie van het project

Het doel van het project is primair het versterken van de positie van Zeeland als aantrekkelijk vestigingsgebied voor bedrijven. Meer specifiek richt het project zich op het promoten van Zeeland als aantrekkelijk vestigingsgebied in Azië en daaruit voorvloeiend het aantrekken van nieuwe bedrijvigheid (acquisitie) en daarmee het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen door gerichte acquisitie op Aziatische bedrijven.  Als subdoelstellingen zijn geformuleerd:  Zeeland als aantrekkelijke vestigingsplaats en handelsregio neerzetten in Azië; Het bieden van ondersteuning aan bedrijven uit de Aziatische regio; Aantrekken van nieuwe bedrijfsvestigingen in de speerpuntsectoren die voor Zeeland zijn benoemd in haar acquisitieplan; Realiseren van aanvullende werkgelegenheid voor de regio; Vergroten realisatiekracht van de regio.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen