Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Zeeverse vismarkten in de kop van Noord-Holland en op Texel

Looptijd: van 1 juni 2010 tot 31 mei 2013

Het project is nog in volle gang. De bedoeling is dat er een intensieve en brede wisselwerking ontstaat tussen vissers, certificeerders, handel, lokale middenstand en toeristische organisaties. Op elk van de drie vismarkten komt een informatiepunt met wetenswaardigheden over de visserij, verduurzaming en de lokale vissershistorie. Om de communicatie te verbeteren ontwikkelen de drie vismarkten met elkaar een communicatieplan. De vismarkten staan voor de verkoop van dagverse duurzame vis en hechten er veel waarde aan dit ook bij het publiek te kunnen aantonen. Het ontwikkelen van criteria hiervoor is dan ook een van de prioriteiten. De verse vismarkt in Den Oever bestaat al sinds 2004. Met behulp van het project ‘zeeverse vismarkten’ kan de markt verder professionaliseren. In Den Helder en Oudeschild start een zelfde soort markt. Het idee is ‘het verhaal van de visserman’ onder de aandacht te brengen bij toeristen en andere afnemers. In Oudeschild zijn deelnemers aan het project druk met het geschikt maken van het gebouw (een nettenschuur) als vestigingsplaats voor de markt. Naast de markt komt er ook een mogelijkheid voor het organiseren voor kookworkshops. Den Oever richt zich op verdere professionalisering, zoals een investering in verbetering van de faciliteiten. Den Helder tenslotte, investeert in het verbeteren en optimaliseren van de Fresh Fish winkel.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen