Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Zeewier Hatchery

Looptijd: van 3 september 2012 tot 31 augustus 2015

In het kader van dit project is onderzoek gedaan naar de selectie en veredeling van zeewier voor open zee teelt in Europa. Gedurende de ontwikkelfase zijn ‘robuuste’ kweektechnieken ontwikkeld voor verschillende groeifasen van het zeewier (gametofyt en sporofyt). Er zijn hierbij problemen naar voren gekomen om de gametofyt culturen voor langer dan 1 tot 1,5 jaar in leven te houden. Het gebruik van triploïdie (drie chromosomen) om het ras te beschermen en de duurzaamheid te garanderen lijkt hierbij een goede optie.

Het doel was om tot zeewierkruisingen te komen met een hogere groeikracht, hogere opbrengst en een hoger proteïne-gehalte. Er zijn ondertussen kruisingen gevonden met een significant hogere en consistentere groeisnelheid. Tot een significant hoger proteïne-gehalte van zeewier heeft het onderzoek nog niet geleid.

Wist je dat?

In heel Europa werken er 350.000 mensen in de visserijsector.

De Europese Unie is de vierde visproducent ter wereld en levert een belangrijke bijdrage aan de Europese economie.

Er was in Europa 2,9 miljard bedoeld voor gebieden met een achterstand (convergentiegebieden) en 933 miljoen euro voor andere gebieden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen