Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Weekend van de Wetenschap

Kijkdagen 2017

In Nederland zijn er heel veel verschillende projecten die financieel worden ondersteund door diverse Europese fondsen. De Europese Commissie en de Nederlandse overheid vinden het belangrijk om te laten zien wat er met dit geld gebeurt. Daarom is Europa om de hoek trotse partner van het Weekend van de Wetenschap. Wil jij weten wat er met dit geld gebeurt? Projecten die Europese subsidie ontvangen zetten tijdens publieksevenementen hun deuren open voor jou om te laten zien wat zij precies doen. Het Weekend van de Wetenschap is zo'n evenement waar ook projecten aan mee doen die mede mogelijk zijn gemaakt dankzij Europese subsidie. 


Bij jou om de hoek

Projecten bezoeken? Neem een kijkje op deze pagina en ontdek wat Europa bij jou om de hoek doet! In oktober doet een flink aantal projecten bijvoorbeeld mee aan het Weekend van de Wetenschap op 5 en 6 oktober. 


Over het Weekend van de Wetenschap 

Weekend van de Wetenschap is er om iedereen, van jong tot oud, op een toegankelijke manier inzicht te geven in de wereld van wetenschap en technologie. Zo maken kinderen en jongeren op een leuke manier kennis met toepassingen en beroepen van de toekomst. Bezoekers krijgen tijdens Weekend van de Wetenschap een unieke blik achter de schermen bij organisaties en mogen op plekken komen die normaal niet zichtbaar zijn voor publiek. Ze ontmoeten echte wetenschappers. Zien restaurateurs aan het werk in een museum. En doen proeven in laboratoria. 

Weekend van de Wetenschap is (bijna) geschikt voor alle leeftijden. Misschien iets minder geschikt voor de allerkleinsten, maar vanaf ongeveer 8 jaar kun je volop zelf ontdekken wat de wonderbaarlijke wereld van wetenschap en techniek allemaal te bieden heeft.


Volg ons #EODH

Volg de Europa Kijkdagen ook op social media:

twitter.com/europaomdehoek 
facebook.com/Europaomdehoek
youtube.com/Europaomdehoek
instagram.com/eukijkdagen 

 

 

 

Projecten die mee doen