Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Hightech Voetenlab

Looptijd: van 1 maart 2019 tot 30 juni 2022


Het doel van het proeftuinproject ‘Hightech Voetenlab’ is het verbeteren van zorg en producten voor mensen met aandoeningen aan de voeten, enkels, knieën en of heupen.

Met de proeftuin gaan zorggebruiker, zorgverlener, zorgonderzoeker en zorginnovator, fysiek met elkaar samenwerken. De proeftuin maakt de koppeling tussen wetenschappelijke onderbouwing en toepassing in de praktijk.
Zo wordt het mogelijk om complexe kennis van het bewegingsapparaat en wetenschappelijke methodes te vertalen naar praktische toepassingen en productontwikkeling waardoor een patiënt sneller en beter geholpen is.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen